fredag, april 14, 2006

Sjuttiofem

Hallå igen!

Tiden bara går och går. Egentligen har det hänt precis hur mycket som helst som man kunnat skriva om, men det har aldrig blivit av. Nu tänkte jag beta av ett par saker:

- Färjestad och slutspelet i ishockey
Blev lite orolig mot slutet av den sjunde matchen mot HV. Jag tyckte ju att de slarvat bort två matcher och att de var så överlägsna att de borde vunnit serien med 4-0, men så blev det alltså inte. Jag tror ändå att de sju matcherna förde något gott med sig; de vann tre i överlägsen stil mot ett HV som skulle vinna guld och som påstås ha en så bra målvakt (det vet vi att han inte är), de förlorade tre knappt, de gjorde en mäktig vändning i sista minuten av sista matchen. Just det sista tror jag satt sig i huvudena på indjunsen. De kan aldrig räkna bort Färjestad, för Färjestad kan alltid göra den vändningen igen. På grund av skador på Esbjörs och Högardh går Frölunda runt på tre kedjor. Junnisarna i fjärdekedjan får knappt göra ett byte. Färjestad, å andra sidan, kör på fyra kedjor och mal ner Frölunda. Nu kan det visserligen gå lite hur som helst. Salo har spelat bra i två matcher, en puck kan lätt studsa in osv. osv. Själva taktiken är det dock inget fel på. Frölunda är piskat att vinna båda matcherna i rucklet nu på lördag och söndag, medan Färjestad helst bör ta en för att avgöra i hemmahallen på tisdag. Ett sjunde och avgörande i Scandinavium - vem vågar sig på att tippa hur det går där?

- Kissekissekatten, Tissetissetassen
Vi trodde att Diesel var dräktig. Hon har uppträtt så ända sen hon kom hem från Mischa i början av februari. Med andra ord borde det ha blivit ungar förra helgen, men icke. Oroliga och ovana kattägare som vi är tog vi det säkra före det osäkra och åkte ut till Blå Stjärnan i onsdags och lät göra en ultraljudsundersökning på henne. Inga ungar där inte och inga spår efter några. Det sista var bara bra, för förra året drabbades hon av ett missfall. Nu hoppas vi att hon ska börja löpa igen. Innan vi skickade iväg henne på parningsförsök löpte hon varannan vecka. Så snart hon börjar igen blir det ett nytt försök.

- Flytt
Jepp, vi har flyttat. Från en trång och lyhörd tvåa en trappa upp i nedklottrade och högljudda Haga till en relativt nybyggd etagetrea i Stampen. Visserligen en del insyn, men det drabbar ju oss alla. Högst upp i huset och med någorlunda utsikt åt öst och sydöst. Tyst och lugnt, trots det centrala läget. Nära till Nordstan, som man visserligen helst undviker. Bra kommunikationer precis utanför porten, men då vi bor i något som kan liknas vid en gated community bor vi också en bit in. Ibland hör man något litet ljud man förstår är en spårvagn, men det är inget man störs av. Lugnt och skönt, om än fortfarande en hel del flyttlådor och sängen på vardagsrumsgolvet.

- Bilbana
Snart drar den igång - vår F1-serie. Det har dragit ut lite på tiden, men om förhoppningsvis inte för många veckor ska premiären på en kopia av Melbourne ske. Åtta bilar, fyra stall. För att inte lägga ut för mycket pengar blir det bara två åt gången som kör, men det ska nog inte innebära några problem alls. Mer info kommer så snart vi är startklara.