onsdag, januari 11, 2006

Sextiosex

Det har varit rätt tyst om Suzanne Osten sen det kom fram att studenter vid Dramatiska Institutet under hennes ledning läst porr för småbarn och lite andra grejer man tappar hakan över när man hör. Man hade ju hoppats att det skulle innebära att hon fått lämna sin post och att hon aldrig skulle ha med barn att göra igen eller att hon skaffat sig någon form av omdöme på äldre dar. Icke sa Nicke, nu har hon fixat ihop nån teaterpjäs för barn 6-12 månader gamla. Hade jag varit förälder hade jag hållit mig långt undan den tanten, dock inte bara för hennes inblandning i det sexuella ofredandet av småbarn i Nacka och Bagarmossen och var det nu mer var någonstans.

Och så var det det där om kungen. Han har tydligen företag och arrenderar nåt gods och tjänar pengar vid sidan om apanaget. Förre landshövdingen i Värmland, nuvarande riksmarskalken Ingemar Eliasson sa att man vid hovet tolkade grundlagen som att kungen inte fick äga några företag. Nu har han visserligen aktier, men den rösträtten är ju minimal. Hur som helst, kungen har företag och han får 50 miljoner varje år av dig och mig och ingen har någon aning vad han gör med pengarna. Det här är ju ganska lätt egentligen. Är det så att kungen enligt grundlagen inte får bedriva näringsverksamhet (jag har inte kollat in det, men Kalla Fakta på TV4 i kväll har säkert någorlunda koll) är det ju bara att räkna ihop hur mycket han tjänat genom åren på sitt företagande, hur mycket skäligt arrende skulle varit osv. Ponera att vi får fram slutsumman 10 miljoner, samt lite ränta. Vips, så dras det av från nästa apanage och i samma veva görs kungen redovisningsskyldig för vad apanaget går till. Nu kan man ju bara gissa, men det ryktas ju att Silvia fått en del skönhetsoperationer.

Färjestad har återhämtat sig. Man hade dels en lång period med dåliga resultat, sen en kort när man nästan var ikapp Frölunda. Men nu med Nordström tillbaka i laget... Nåja, det är inte så överdrivet många matcher kvar i serien och nu har man hastigt och lustigt två mer spelade än Frölunda och så länge sistnämnda inte gör samma plattmatcher som i St Petersburg kommer de och HV att ta de första två platserna. Men Linköping då? Nu när även Luleå går bra så finns det risk att chokladlejonen smälter ner till femteplatsen. Fast, det är klart, Luleå utan Orszagh (fick jag till namnet rätt?) är inget man som någorlunda bra lag behöver frukta. Sen kommer säkert Renberg bli skadad åtminstone en gång till innan det är dags för slutspel, där han förmodligen skadas återigen.