tisdag, januari 24, 2006

Sjuttioett

Jaha. I dag skulle vi ha gått och spanat in en lägenhet på gränsen mellan Norra Gårda och Stampen för saftiga tioåfem i månaden, men det har blivit flyttat till i morgon. Nu är det visserligen en fyra på 103 kvadrat och den ligger på tredje våningen, vilket jag uppskattar, men över tio papp för en hyresrätt... visst, fine, den är så gott som helt ny och så och, jaja, vi får väl se. Ett förstahandskontrakt i city är ju dessutom värt några hundra tusen. Nu snackar jag inte om att sälja hyresrättskontrakt, för det är ajabaja!, utan att det så ofta är folk som när de säljer sina hus ute i de någorlunda trevliga förorterna eller kranskommunerna kräver en lägenhet i byte. En sådan gör ju att man kan hamna en bra bit under det högsta budet och ändå få köpa kåken.

Det viktiga under gårdagen var att Märklin presenterade sina nyheter. Najs! Nu måste man i och för sig klicka på en liten bildlänk varje gång man vill spana in nåt och det är yttepyttebilder, men det spelar ingen roll. Nu kan man se dem! Här kan man se dem! Det är lite småtricky, för de har även lite sena nyheter från förra året och annat jox med, men på det hela taget kan man inte vara annat än helnöjd. Varför en Carl Bellingrodt-96:a skulle gå lös på femåetthalvt går över mitt förstånd. Lite godbitar jag hittade var:
- en modernare variant av den fransk-luxemburgska krokodilen (kanske mer känd som Strykjärnet) i rött med gula detaljer.
- ALCO PA-1 i dubbelpack från Rio Grande.
- första grymma elloket som byggdes i Tyskland efter kriget; E 10.3
- schweiziska vagnar från epok III (dvs ca 1945-1970)

I dag rullar sig katten på rygg. Det har blivit dags att ringa upp och bestämma tid för när drop-off kan ske. Om några månader hoppas jag vi hör tassandet av en hel hoper små kissekatter.