söndag, december 10, 2006

Åttiofyra

Här har det inte skrivits något på ganska länge nu. Det beror på två saker: jobb med bussar och spårvagnar och jobb med katter.

I dag har jag varit iväg och köpt ett hemmabiosystem. Tyckte det var läge att göra det nu. Ett sånt här blev det. Visserligen designat för en annan Samsung-serie, men det passar nog rätt bra till vår tv också.

Här i Göteborg är det lite turbulent mellan facket å ena sidan och en näringsidkare, samt unga politiker å den andra. HRF har ställt till det för sig big time. Man borde ju ha insett att nån gång är det någon som säger nej till deras utpressningsförsök. Området Linnéstan hade väl fått 39 påhälsningar i år innan den nuvarande utan problem för facket. Nu är man förlorare hur man än gör. Om man backar så kommer fler företagare att sätta hårt mot hårt, vilket leder till intäktsförlust för facket och i slutändan sossarna. Om man inte backar kommer man inte bara få stora delar av allmänheten emot sig, utan även stora delar av medlemmarna. Hade det rört sig om en ung kille med backslick, en manlig invandrare eller en kedja av nåt slag hade nog folk inte upprörts, men nu är det en svensk tjej på 24 år som inte riktigt förstår varför facket är såna uslingar. Folk känner med henne, givetvis. Nog om det.

Vad mer då? Bilbana kanske? Det har gått rätt trögt på den fronten. Idén om en F1-serie är mer eller mindre lagd på is. Det kommer troligtvis köras mest i skala 1:24 och nya bandelar ska förhoppningsvis inhandlas ganska snart. Enda kruxet är att Roberto måste köpa ny bil så vi kan ta hans gamla och köra ner till Hamburg och hämta den nya. Vi får se hur det går.