torsdag, oktober 13, 2005

Tjugosex

Det har spelats sju omgångar och jag har inte skrivit nånting om hockeyn! Panik!

Här kommer lite kommentarer lag för lag i bokstavsordning.

Färjestad - ja, Färjestad kommer först för Färjestad är bäst. Färjestad är till och med överlägset bäst. Man har tagit sig till 16 av 30 finaler under elitseriehistorien. Man har mer pengar än någon annan förening. Tidigare hade man mer pengar än alla andra tillsammans, men nu har ju Frölunda fått in lite kosing så jag vet inte om det stämmer längre. Det finns inte så mycket mer att säga. Färjestad är så mycket bättre än alla andra lag. På isen också, även om man haft det lite trassligt nu i början. De har råd att torska mot HV, Frölunda och Linköping och ändå vinna serien. Varför då? Jo, för det puckade derbysystemet innebär att Färjestad ska spela sex matcher mot Djurgården, Leksand och Mora. Hejsan hoppsan gratispoäng! Man vinner serien lätt och Rickard Wallin är snyggast på isen. Och man vinner slutspelet, för man har två målvakter som båda är bättre än Frölundas två. Linköping har också en bra målis, men de har ett för dåligt lag.

Brynäs - samma grej som med Luleå. Jag skrev om Luleå först även om Brynäs står före i listan. Enda fördelen för gästrikarna är att de inte har en före detta simkapten som spelarvärvare. De har ett gäng gamla gubbar som förmodligen kommer bryta ben, få sendrag, problem med både syn och hörsel. Så småningom. Innan det händer har de skrapat ihop tillräckligt mycket poäng för att gå till slutspel. Där åker de ut direkt.

Djurgården - hahaha haha hahaha jag hatar Djurgården. Men förra året var de lite kuliga. Eller, Espen var kulig. Han skulle tackla en kille i Frölunda, men killen i Frölunda flyttade på sig och då åkte Espen in i sargen. En normal snubbe skulle typ tagit emot sig med händerna, men Espen har inte så mycket i skallen, så han tänkte nog att det var bäst att han körde in med den först. Världen är brutal, sargen var hård och Espen är hockeyinvalid. Fatta vilket jäkla ärkepucko! Djurgården har uppmärksammats av tre orsaker: Ottosson ville inte spela för att hans fru mådde skit, Adam Andersson är back, ung och har gjort mål, man har en son till en gammal Färjestad-målis i mål. Ingen bryr sig om Djurgården, men det finns de som säger att man måste ha ett lag från Stockholm i högsta serien eftersom media styrs från Stockholm. Jaha, men hur kul tycker media att det är när Djurgården har lika många på läktaren som typ Häcken har i fotboll? Ut med DIF och in med AIK. Inte AIK Solna, utan Skellefteå. De har publik på träning. Djurgården är så otroligt dåliga, men de kan ändå klara sig kvar. Leksand och Mora är nämligen också otroligt dåliga och så länge de är mer otroligt dåliga klarar sig Djurgården.

Frölunda - har landets sämsta publik. De kan ingenting om hockey. Frölundaspelarna själva uppmuntrar publiken, som bara är en hårsmån från att vara lika intelligenta som huligangängen i fotboll, att fortsätta med sitt beteende. Hört talas om björntjänster? Det enda publiken i Scandinavium kan är att bua och skrika så fort en indian åker ikull. Jag tror fan inte att de fattar att is är halt. Så korkade är de. Frölunda har dock ett bra lag och det räcker förmodligen till final mot Färjestad, men man har för kassa keepers. Modo hade ju faktiskt kunnat slå Färjestad i fjolårets kvartsfinal om man inte haft Salo i mål. Fine, Frölunda har bättre backar, men så länge man kan slå fösare från blå så vinner man. Det finns hockeyjournalister som talar om Salos revansch, men vad har den killen egentligen lyckats med? Han tog en straff i OS när det inte var bra spelare man mötte. Tjena. Om Frölunda, av nån konstig anledning, inte skulle gå till final så kommer det bli buslätt att köpa biljetter till matcherna nästa säsong. Ja, det beror ju på om bolltjongarlagen en bit bort (egentligen bara IFK) kan börja locka publik. På tal om fansens dumhet. De håller på Frölunda och så håller de på IFK. Hade de varit lite mer logiska hade de tyckt att Frölunda var laget i deras hjärtan även i fotboll, men det lyckas de bortförklara med att det inte är samma klubb längre. Nä, okej, men då kan man ju ge fan i att påstå att man tog ett SM-tecken för 40 år sen, för det var det nämligen nuvarande fotbollsklubben som gjorde, dvs Västra Frölunda IF. Ha!

HV - hopp å hej å nu ska vi vinna SM-guld igen. Knappast va?! Ja, HV har ju värvat bra och gjort sig av med Andreas "oj, åkte jag ut nu igen" Jämtin. Det kan räcka långt, men Stefan "oj, jag hade visst fjärrkontrollen i kylen i tre veckor" Liv är ett faromoment. Han är en större belastning än vad de tidigare hockeypensionärerna Salo och Sandberg är för Frölunda. HV kan faktiskt nå final, men då gäller det att man har tur. Frölunda och Färjestad rår man nämligen inte på.

Leksand - folk tyckte det var konstigt att bröderna Steen lämnade Färjestad för Leksand. Varför gå till ett, förvisso rikt, apkasst lag när man hade kunnat stanna kvar och ta SM-guld? Calle fick det ju inte precis närmre till Anna heller. Idiot. Leksand har pengar att värva för och det måste de göra. Bröderna Steen är typ stjärnor. Förra året fick de spela i fjärdelinen i Färjestad. Jisses. Leksand har som sagt pengar och det är det enda positiva för dem. Det kan göra att de klarar av att bli tia. Högre upp i tabellen kräver lite fler satsade miljoner och än så länge är inte avståndet till Södertälje och Timrå särskilt långt. Vågar man satsa så stannar man kvar. Satsar man inte åker man ur, för lagen som kommer till kvalserien underifrån är bättre.

Linköping - förlorade alla sina bra spelare utom typ Norrena och Magnus Johansson. Visst, LHC har en hyffsat stark trupp som blir mer och mer samspelt, men att utmåla dem till både serie- och slutspelssegrare? Vaffan, har ni förätit er på chokladmutor från Ljungsbro eller?

Luleå - Hans Chrunak liksom. Hallå? Och inte som typ fystränare eller mental coach, utan som sportchef. Snubben ska värva killar och det förvånar mig att han inte plockat dit Sinuhe Wallinheimo. Den killen var bra på att simma på isen. Jag skriver det igen: Hans Chrunak ska värva killar till Luleå. Det före detta landslagsbossen i simning ska värva hockeyspelare. Vad ska de hitta på härnäst? Leif Boork som ny förbundskapten i fotboll? Lägg av. Luleå har öppnat starkt, men det kommer naturligtvis hålla precis lika länge för dem som för Brynäs. Skitlag båda två. Fast de går till kvarten och förlorar i raka matcher mot Färjestad eller Frölunda eller HV. Möter de Linköping kanske de kan vinna en i sudden eller nåt.

Modo - här har vi ett gäng glada gossar som till skillnad från fjunen i Djurgården har några klasspelare som kan föra fram dem. Modo lyckas alltid få fram bra ungdomar som sen försvinner till ett bra lag. Förra året drog de publik, men det var nog mest för att få se Tommy Salo tappa in lösa puckar från blå. Laget kan nå semi om de får möta Linköping i kvarten, för till slutspel går de garanterat.

Mora - imponerade oerhört förra året, men inget av det som imponerade finns kvar. Nu imponerar de genom att vara nästan sämst. Hamnar de inte sist eller näst sist får de vara glada, för tvingas de till kvalserien åker de ur med huvet före.

Södertälje - okej, laget har inga backar kvar, inga backar av klass åtminstone. Man har en bra målvakt i form av Stana, men det räcker ju inte långt när motståndarlagen kan stå på två meters håll och mata honom med skott. Södertälje kan trots allt bli åtta och gå till kvarten, för de andra lagen är fan sämre.

Timrå - tappade alla sina bra spelare och kommer få det tufft. De har det redan tufft. Enda chansen att nå slutspel är att Södertälje spelar sämre. Om inte blir de nia. Ja, de är så mycket bättre än Djurgården, Leksand och Mora.